نحوه كاشت پيازچه در خانه
نحوه كاشت پيازچه در گلدان
پيازچه گياهي يك ساله از خانواده پياز است. اين گياه يكي از سبزيجات بسيارخوش مزه ميباشد كه هم به صورت خام و هم در غذاها مورد استفاده قرار ميگيرد و طعم بسيار خوبي به غذاها ميدهد. اين گياه به صورت سبزي خوردن يا در سالاد استفاده ميشود ولي در برخي مناطق به صورت پخته يا سرخ شده هم مورد استفاده قرار ميگيرد. پيازچه همچنين داراي خواص بسياري ميباشد. از جمله خواص پيازچه: كاهش دهنده كلسترول و تري گليسيريد، تقويت سيستم ايمني بدن، سرشار از ويتامين C ، جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني، از بين بردن عفونتهاي قارچي، تنظيم فشار خون، تقويت بينايي، درمان اسهال و ... ميباشد. پيازچه به ارتفاع 25 تا 35 سانتيمتر رشد ميكند و كاشت و رشد آساني دارد. كاشت پيازچه در گلدان راحت است و ميتوان آن را حتي در خانه در يك پنجره آفتابي نيز نگه داشت. يكي از مزيتهاي كاشت پيازچه در خانه، اين است كه ميتوان هر زمان از سال اقدام به كاشت اين سبزي خوشمزه كرد. همچنين براي كساني كه فضاي كافي(باغ و باغچه) براي كاشت سبزيجات ندارند، كاشت پيازچه در گلدان ايده خوبي است.
كاشت بذر پيازچه در گلدان
زمان كاشت بذر پيازچه، بهار، اواخر تابستان و اوايل پاييز است. پيازچه آفتاب كامل و خاكهاي شل را دوست دارد. از خاك سبك و غني داراي زهكشي خوب براي كاشت بذر پيازچه استفاده كنيد. خاكهاي حاوي كمپوست گزينه خوبي هستند. بذرهاي پيازچه را به عمق 5 ميلي متر در خاك بكاريد. بذرها را از ابتدا در گلدان اصلي بكاريد. بين بذرها 10 سانتي متر فاصله قرار دهيد. گلداني كه براي كاشت پيازچه استفاده ميشود، بايد حداقل 25 سانتي متر عمق داشته باشد. تا زمان جوانه زني خاك را هميشه مرطوب نگه داريد. بذر پيازچه 4 تا 10 روز بعد از كاشت جوانه ميزند. دماي مناسب براي جوانهزني بذر پيازچه 20 تا 25 درجه سانتيگراد است. بعد از جوانهزني، سه روز يك بار به گياهان آب دهيد.
مراقبت از گياه پيازچه
گلدان پيازچه را در جايي قرار دهيد كه حداقل روزي 6 ساعت نور مستقيم خورشيد دريافت كند. اگر گلدانها را در خانه نگه ميداريد، حتما آنها را جايي قرار دهيد كه تهويه هواي خوبي داشته باشد.
بين هر بار آبياري اجازه دهيد سطح خاك كمي خشك شود.
هر دو هفته يك بار به گياه كود متعادل مانند كود NPK 3-3-3 دهيد. براي يك گلدان 15 سانتي متري، يك قاشق غذا خوري كود كافي است. براي گلدانهاي 25 سانتي متري دو قاشق غذا خوري كود استفاده كنيد. كود را روي خاك بپاشيد، سپس به گياه آب دهيد. اگر كودي كه استفاده ميكنيد دستورالعمل خاصي دارد، مطابق با دستورالعمل از آن استفاده نماييد.
برداشت پيازچه
پيازچه 30 تا 50 روز بعد از كاشت آماده برداشت ميشود. پس از آماده شدن پيازچه براي برداشت، خاك اطراف را به آرامي شل كنيد تا بتوانيد آنها را با احتياط بالا بكشيد. هنگام برداشت پيازچه، بزرگترين را انتخاب كنيد و ابتدا از آنها استفاده كنيد، زيرا بهتر است فوراً پيازچه را برداشت و استفاده نماييد. اگر پيازچه براي مدت طولاني نگه داشته شود به سرعت طراوت خود را از دست ميدهد و پژمرده ميشود. با اين حال ، اگر قادر به استفاده از تمام پيازچه هاي برداشت شده خود نيستيد، ميتوانيد آنها را تا يك هفته در يخچال نگهداري كنيد. در صورت لزوم براي نگهداري، بهتر است آنها را نشوييد. پيازچه را در يك كيسه پلاستيكي در بسته نگه داريد. قرار دادن پيازچه در يك حوله كاغذي مرطوب نيز ايده خوبي است. هنگام مصرف پيازچه، حتماً ريشهها و نوك ساقه سفيد و همچنين 5 سانتي متر از ساقه سبز را كوتاه كنيد.
برچسب: